Ter inspiratie!

JEZELF TOESTEMMING GEVEN OM TE MOGEN KIEZEN VOOR JEZELF

Jezelf toestemming geven..

Naar mijn idee is dat een belangrijk begin om vervolgens stapjes te kunnen gaan maken/ zetten naar waar je behoefte aan hebt/wat je dient. Vaak zit een oude overtuiging zoals bijv.; 'ben ik het wel waard/ ben ik wel goed genoeg?" en/ of het idee wat een ander daarvan vindt in de weg. Door bewust te worden van de signalen die jouw lichaam geeft, met nieuwsgierigheid deze in kleine stapjes te durven gaan onderzoeken geef je jezelf toestemming om ruimte te gaan geven aan dat wat jij nodig hebt en daarmee te kiezen voor jezelf.

Als we op een gegeven moment opmerken dat het in jezelf begint te wringen, onrustig en ontevreden voelt dan is dat jouw lichaam die jou attendeert op: "He, ik heb belangrijke informatie voor jou"! 

Iets in jou wil graag gezien en gehoord worden. Omdat we als mens een zeer geconditioneerd wezen zijn met allerlei aangeleerde overtuigingen doen we heel lang, elke dag opnieuw hetzelfde, zo goed als automatisch.  Het is dan ook geen fijn gevoel als iets aan je begint te trekken wat de aandacht wil wat niet eerder daar was.  Dit voelt als een verstoring, onbekend en daarmee automatisch spannend. 

Je kan er voor kiezen hiervoor te willen vluchten, weg te stoppen, jezelf af te leiden, maar vroeg of laat begint het toch weer opnieuw aan je te trekken  Er staat namelijk belangrijke informatie op je te wachten die heel erg graag de aandacht wil. 

Je kan er ook voor kiezen om met nieuwsgierigheid, samen met dat aanwezige spannende gevoel in kleine stapjes te gaan ontdekken wat zo graag gezien en gehoord wil worden. Waarbij je op die manier jezelf toestemming geeft om deze deur op een kier te  gaan zetten naar iets waarvan je nu nog geen idee hebt, maar blijkbaar jou wel iets waardevols te vertellen heeft. 

Op dat moment kies je voor jezelf, laat je aan jezelf zien dat je het waard bent om gezien en gehoord te worden en daar de aandacht aan te willen geven. Naar mijn idee en ervaring het mooiste cadeau wat je aan jezelf kan geven!

Herken je dit en lijkt het jou fijn om dit d.m.v. mijn ondersteuning te gaan ontdekken door te kiezen voor een individueel traject op maat? 

Neem dan contact met mij op!

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2024-04-30

Jezelf schaamteloos op nummer 1 zetten versus egoïsme

Geregeld hoor ik dat wanneer we onszelf op nummer 1 zouden zetten dit snel ervaren als iets egoïstisch. Wat mij opvalt is dat dit vaak vooral de mensen zijn die er altijd zijn voor een ander en moeite hebben voor zichzelf te kiezen. 

Egoïsme is voor mij:

 • geen rekening houden met een ander
 • alleen maar oog hebben voor dat wat jij wilt
 • niet dienend voor een ander

Als jij voelt dat het voor jouw tijd is om jezelf schaamteloos op nummer 1 te willen gaan zetten dan is het onmogelijk om vanuit egoïsme te gaan handelen. Waarom?

 • omdat jij juist altijd rekening hebt gehouden met de ander ( waarbij je jezelf wegcijferde)
 • omdat jij juist bezig was met de ander i.p.v. te voelen of dit kloppend is/ was voor jou,
 • omdat jij juist de ander wilde dienen, wat voor jou heel logisch voelde

Jezelf schaamteloos op nummer 1 zetten gaat over: 

 • jezelf EN de ander dienen
 • goed je grens kunnen aangeven
 • in je kracht gaan staan en dit vanuit rust uitstralen
 • verantwoordelijkheid nemen voor eigen gemaakte keuzes
 • weten wie je wilt zijn en wat je wilt uitdragen

En het mooie van dat alles is; daarmee geef jij het  voorbeeld aan de ander, de uitnodiging aan de ander om ook deze ruimte in te mogen nemen, omdat daar juist de kracht zit van ieder mens,  waardoor je uitkomt bij wat kloppend is voor jou.

En zodra je jezelf dient vanuit die intentie, dien je daarmee automatisch de ander, een win - win dus! 

Wil jij leren jezelf schaamteloos op nummer 1 te zetten en daarmee juist groots kunnen geven? 

 

Dan is het individueel traject iets voor jou. 

 

 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2024-04-18

Het spel, genaamd 'leven'

 

Net ontstond de vraag in mij:" wanneer is iets 'nep' en wanneer is iets 'echt'? Wanneer komt het vanuit het ego en wanneer komt het vanuit het hart? Voor mij is het belangrijk dat het start vanuit het hart en vervolgens mag het hoofd graag meedoen om in actie te komen, stappen te gaan maken naar hetgeen wat ik wil verwezenlijken vanuit het hart. Soms raak ik erin verstrikt, weet ik het even niet meer en ben ik ervan in de war. Ik weet wel dat als ik er even mee 'ga zitten', er oprecht aandacht voor heb en mezelf hier vragen over stel ik daarmee weer uitkom bij mij hart en het antwoord weer zo daar is. Thema 'zelfafwijzing' voel en zie ik om mij heen, waardoor 'liefde voor jezelf' wordt aangesproken op allerlei niveaus. Compassie, daadwerkelijk met compassie hier naar kijken en dit doorvoelen is het 'medicijn' om te komen tot inzicht, rust in dat wat is, ruimte voor iets nieuws (onbekends) en mag het weer stromen en klopt het aan alle kanten weer. Hier tijd, aandacht en de moed voor nemen is nodig, hetgeen wat vervolgens grote 'cadeaus' naar je terug brengt. Dan leef je het spel 'leven' zoals het volgens mij bedoeld is.   

 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2024-01-30

"Niet goed genoeg zijn"

Het gevoel hebben van 'niet goed genoeg zijn' is een overtuiging die, zoals ik daar inmiddels tegenaan kijk, we allemaal bij ons dragen. Iets wat zich op allerlei verschillende vlakken kan uiten en voortkomt uit de manier waarop onze maatschappij in elkaar steekt. Willen voldoen aan, presteren, vergelijken, perfectionisme, het waard willen zijn, noem het maar op. Allemaal gekoppeld aan je ZELFbeeld, wat bijzonder is, omdat we dit juist veelal laten afhangen van de ander,  van iets anders,  in ieder geval van iets wat buiten onszelf ligt. 

Wanneer ben je eigenlijk goed genoeg?? 

Dit heeft alles en alleen maar te maken met hoe jij hier zelf naar kijkt, hoe je tegen jezelf praat, welke gedachten je over jezelf hebt en hoe je je voelt over jezelf.  Oftewel, jij bent de enige die iets kan veranderen aan deze 'hardnekkige' overtuiging. Uiteraard klinkt dit veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, want naar mijn mening en eigen ervaring zit deze overtuiging flink diep in ons systeem geworteld en zitten hier allerlei verbindingen aan vast wat we niet zomaar 'ff fixen'.  Wel kunnen we hier zeker stappen in maken, kunnen we elke dag opnieuw kiezen d.m.v. bewust zijn,  daar zit het werk.  Allereerst helderheid krijgen omtrent jouw gedachten, jouw gevoelens, hoe je tegen jezelf praat, waar jij jezelf mee ‘voedt’ om zo inzicht te krijgen wat voor verhaal daar binnen gaande is waar jij in bent gaan geloven. Dient dit jouw of dient jouw dit niet? Beperkt het jou in jouw manier van leven of verrijkt het je leven? Door o.a. dit soort vragen aan jezelf te stellen wordt het vaak ook helder of het 'waarheid' is of niet. 

Ik geloof er in dat ieder precies goed is zoals die is, alleen VOELT dit niet altijd zo en weet ik dat dit keer op keer liefdevolle aandacht nodig heeft om te ontdekken wat er achter al die laagjes ECHT zit. Het verdient de oprechte aandacht omdat jij het waard bent, omdat ieder het waard is, ieder op zijn eigen manier!

 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-06-27

Angst..de uitdaging van dit leven

Juno Burger heeft het over drie verschillende zone's waarin je je kan begeven; de comfortabele zone, de trigger zone en de reactie zone. Voor mij een helpende tool om te kunnen waarnemen wat er in mij gebeurt en wat ik ermee ga doen. Wanneer er  intense moeilijke gebeurtenissen zich voordoen in je leven, waarbij je van alles ervaart met je zintuigen en er allerlei systemen in jouw aangaan die gekoppeld zijn aan het verleden dan is het zo gemakkelijk om je daarin te verliezen, het zo persoonlijk te maken en je letterlijk en figuurlijk in dat verhaal te begeven. Angst staat dan vol aan, waarbij de knop van de 'reactie zone' wordt ingedrukt en er op dat moment geen andere mogelijkheid aanwezig is om 'die rit' dan uit te zitten. Gelukkig is daar dan inmiddels ook het getrainde bewust zijn die er langs aanwezig is en die wanneer ik mij weer in 'rustige vaarwater' begeef meteen de ruimte krijgt. Het kunnen gaan 'zijn' met dat wat zo intens voelbaar is, zonder in het verhaal te gaan zitten, is voor mij dan de absolute kunst om aan te gaan. De uitdaging is dat het ego zo krachtig is om je weer in die angst terug te trekken en het lichaam wat hiermee zo geconditioneerd is,  dat het daadwerkelijke aandacht vraagt om 'ermee te gaan zitten'.  Om echt te gaan doorvoelen wat zo gevoeld wil worden en ja, dit kan ongelooflijk pijn doen. Door mezelf op die momenten te blijven vertellen dat het pijn mag doen, het oké en veilig is blijf ik ermee, waarbij ik na verloop van tijd kan gaan voelen dat het zachter wordt, dat er een switch gemaakt wordt in mijn systeem, want de angst wordt niet langer gevoed. Er wordt een nieuw (helpend) paadje aangelegd. Heel veel zelfliefde, aandacht, moed en geloven en inmiddels ook echt weten dat dit juist iets gaat geven zijn voor mij de ingrediënten die ik heel graag gebruik, omdat dit elke keer voor een stukje meer vrijheid en vertrouwen in mezelf en in het leven van dit leven zorgt. Door het via 'die bril' te bekijken is het links of rechtsom alleen maar dienend en dat gegeven maakt dat ik het leven 100% voluit wil leven, met alles wat zich voordoet! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-05-23

Kinderdag 31 mei

Graag deel ik met jullie dat ik op 31 mei tijdens de Kinderdag bij Bibliotheek Helmond Peel twee workshops mag aanbieden, onderstaand meer informatie.  

Bewegen en balans: creatief met je lijf

Deze activiteit wordt verzorgd door Djessy Huiszoon.

Eén geweldig 'materiaal' hebben we altijd bij ons; het lichaam! Samen met Djessy Huiszoon ga je spelenderwijs ontdekken welke mogelijkheden je allemaal hebt met het lichaam en wat het lichaam jou kan vertellen. Daarbij staat plezier voorop. Ook jouw nieuwsgierigheid én verwondering worden aangesproken! Ben jij erbij?

Er worden twee workshops gegeven in de Verhalenspeeltuin naast de bibliotheek (Burgemeester Geukerspark):

 • Van 14.00-15.00 uur voor kinderen van 6-9 jaar.
 • Van 15.30-16.00 uur voor kinderen van 3-5 jaar.

Deze activiteit is onderdeel van de Kinderdag in Bibliotheek Helmond. Je kunt gratis deelnemen aan de activiteiten, tenzij dit op de website anders is aangegeven. Je hoeft je van tevoren ook niet aan te melden. Je kunt op 31 mei aanschuiven bij de activiteiten die je leuk vindt.

Kinderdag
In veel landen vieren ze de Internationale dag van het Kind, zoals in Turkije, Polen, Roemenië, China en Portugal. Op deze feestdag worden kinderen in het zonnetje gezet. De Bibliotheek Helmond-Peel viert deze dag graag mee en doet dat dit jaar op woensdag 31 mei. ’s Middags zijn alle kinderen tot 17 jaar welkom in Bibliotheek Helmond om deel te nemen aan het gratis feestprogramma dat speciaal voor hen is georganiseerd.

Logo Gezond Helmond
Logo DjessyHuiszoon Beweeg vanuit je hart

Op de website www.bibliotheekhelmondpeel.nl/kinderdag vind je het complete programma en kunnen kinderen kiezen. 

Wie weet zien we elkaar daar en/ of wil je dit doorsturen naar eventuele geïnteresseerden :-).

Sinds kort ben ik ook aangesloten bij Gezond Helmond en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn, waarbij er geweldige initiatieven worden georganiseerd en veel waardevolle informatie te vinden is. 

Zie voor meer informatie:  https://jeleefstijlalsmedicijn.nl/,  https://gezondhelmond.nl/ 

 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-05-16

Bang voor confrontatie

Confrontatie voelt geregeld spannend voor mij en mijn lichaam laat dit ook door allerlei signalen aan mij weten.  Mijn hartslag schiet omhoog, ik ervaar spanning bij buik en borstgebied, ik ga het dan vastzetten, waardoor mijn ademhaling ook hoger komt te zitten en ik een soort 'beklemming' voel.  Dit merk ik vooral op wanneer dit plaatsvindt met mensen die dichtbij mij staan, familie, waarbij oude herinneringen in mij zijn opgeslagen van hoe het altijd ging. Het liefst wil ik dan weg, want het voelt dan echt onveilig, onprettig, ongemakkelijk.  Tegelijkertijd WEET ik inmiddels dat dat de momenten zijn dat ik juist moet blijven en het mag aangaan. Aangaan door contact te maken met mijn lichaam, erdoor verwonderd te zijn wat het lichaam allemaal voor signalen afgeeft en daarbij te blijven. Poh, wat is dat intens hard werken, want mijn lichaam wil eigenlijk reageren zoals het altijd heeft gereageerd, het wil weg!! 

Door de andere systemen die ik inmiddels heb aangemaakt ( zie het als een spier die getraind is) lukt het mij om te blijven, te voelen ( op en af) wat ik ervaar in mijn lichaam, te werken met mijn ademhaling en zoveel mogelijk te reageren vanuit de positie dat ik trouw blijf aan mezelf. Zoeken, zoeken, zoeken, werken, werken, werken is het dan, want het trekt aan alle kanten aan mij, want mijn lichaam kent dit alleen maar als 'gevaar' en dat is niet de tijd om te blijven. Dit is precies het interne gevaar waar ik het in mijn vorige blog over had. Er is niets 'echt' aan de hand om voor te vluchten, dus het is belangrijk dat ik dat nieuwe systeem voed, geruststel, de angst durf aan te kijken, blijf, ook al wil alles in mij weg.  Daarnaast ook om goed te kunnen blijven voelen wat nog klopt voor mij en ook mijn grens mag en kan aangeven wanneer het teveel wordt. Ervaringen die een enorm berg met energie kosten en daarbij ook een hoofd die er op los analyseert en het allemaal wil begrijpen. Om vervolgens steeds weer terug te gaan naar...opmerken, ervaren, voelen, contact maken met mijn lijf en mogen en kunnen  'zijn' met wat is. 

Doordat ik inmiddels heb mogen ervaren wat het mij vervolgens geeft is er vertrouwen en ga ik het aan, ook al kost het mij op dat moment veel, iets wat eigenlijk niet te omschrijven is. Om uiteindelijk weer enorm dankbaar te kunnen zijn voor deze ervaring, dit leermoment en zo weer een stukje te zijn gegroeid/ ontwikkeld doordat  ik een oud stukje weer wat ruimte heb gegeven en zo spanning heb kunnen ontladen wat daar nog zo aanwezig was. Voor mij is dit het aanspreken van mijn zelfhelend vermogen, waar kracht en vrijheid achter schuilt. 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-05-02

Waarom is het zo spannend om te 'voelen'?

Lisette Thooft inspireerde mij deze week tijdens een podcast die ik beluisterde. Ze benoemde dat kinderen niet in staat zijn om alle pijn te kunnen dragen die op hun pad komt in zijn/ haar jonge jaren en daarom de overlevingsstrategieën op dat moment heel helpend en zelfs noodzakelijk zijn. Dus er gaat een soort automatisch beschermingsmechanisme aan.  We groeien vervolgens op als volwassene, waarbij we het idee hebben ( onbewust) dat het nog steeds zo werkt. Goed en zeer waardevol nieuws;  Nu is je hart groot genoeg om de pijn wel te kunnen dragen!  

Voor mij voelde dit zo als kloppend in mijn hart ;-) en in de rest van de vezels van mijn lijf. Het leven zit vol met lijden, pijnlijke, moeilijke, lastige, onuitstaanbare, verschrikkelijke dingen die we meemaken, dit is OOK leven.  Doordat we als kind onze eigen 'strategie' hebben ontwikkeld om niet teveel van het 'lijden' daadwerkelijk op dat moment te ervaren, betekent dat niet dat het daarmee 'klaar' was. Het werd op dat moment opgeslagen, opgeslagen in ons lichaam, om het op een dag hopelijk de ruimte te mogen gaan geven.  

Regelmatig heb ik vernomen, zowel in het werkveld als in het privé leven; ' Ja, maar als ik daar nu aandacht aan zou geven dan trek ik zo'n beerput open en dan ben ik vervolgens nergens meer'. Dit gezegd vanuit het hoofd, vanuit 'kindstrategie', niet gezegd vanuit het weten door ervaring, maar vanuit angst van dat wat er misschien komen gaat. En daardoor toch voortzetten van hoe je het altijd hebt gedaan, omdat je dan in ieder geval weet hoe het loopt, hoe je het kan 'controleren,  houvast  hebt, het enigszins nog in de hand hebt. Dit kost bakken vol met energie en houd je weg van zoveel wat aanwezig is van wat 'wel dienend voor je is'.  Doordat je 'het voelen' daarmee voor een groot stuk hebt afgesloten, betekent dat ook dat je hart niet volledig openstaat om de fijne, prachtige, liefdevolle, dankbare, mooie dingen echt binnen te laten komen, kan ervaren, omdat er een soort pantser om je hart zit.

We DENKEN dat we het niet overleven wanneer we de pijn gaan voelen, want pijn voelt als gevaar en dat is iets waarop ons systeem automatisch reageert en dus in overlevingsstand schiet. Alleen is het nu geen extern gevaar ( zoals een tijger die vroeger op je af kwam en waarbij het dan geen tijd was om te gaan voelen), maar het is INTERN GEVAAR en dit is een groot maatschappelijk zorgprobleem, omdat we niet geleerd hebben hoe dit werkt in ons als mens en hoe we hier mee om kunnen gaan. We hebben niet geleerd hoe te 'kunnen gaan zijn' met hetgeen wat zich voordoet, hoe krachtig we zijn in onze mogelijkheden en dit absoluut kunnen dragen. We hebben wel geleerd om het te gaan VERMIJDEN.

Om wel te durven gaan voelen is een basis van veiligheid ervaren nodig en dit kan stap voor stap, jij bent diegene die daar de regie over heeft. Door de 'pijn' ( lees ook; minder fijne dagdagelijkse dingen, dingen die anders lopen dan je had gedacht e.d.) uit te gaan nodigen, is het als 'een vriend' die je uitnodigt waarvan je weet dat hij/ zij het waard is om te gaan zien/horen, maar eerder geen tijd voor hebt genomen.  Het is ons niet geleerd om op ons gemak te zijn met iets wat ongemakkelijk voelt, het liefst willen we er dan meteen van weg of hebben we allerlei verslavingen/ afleidingen die ons daar van weg houden.  Toch zit het hem in ermee te gaan 'zijn', waarbij het dus niet opgelost hoeft te worden. Het is ongelooflijk wat er dan kan ontstaan, welke weg je vrij maakt in en voor jezelf, waarbij je je dan realiseert hoe groot cadeau je jezelf daarmee hebt gegeven.

Dus weet; 'Jij kan de pijn dragen'! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-04-14

'Er tussenin hangen'

'Er tussenin hangen'; Lekker vaag omschreven en waarbij het ook alle kanten op geïnterpreteerd kan worden en waarbij DIT precies is wat ik ermee bedoel.

Terugkijkend op mijn proces van 'bewustwording' en daarmee verandering kwam ik op een punt waarbij ik voelde dat er iets moest gebeuren, alleen wist ik niet goed wat en op welke manier.

Ik kwam echt in het zoeken terecht, in het ongemakkelijke, in het terugtrekken in mezelf,  ook meer dan genoeg aan mezelf hebben, het niet meer 'weten', geen houvast. Dit voelde spannend, onveilig, verwarrend en als ongelukkig ( met mijn ziel onder mijn arm lopend).  Ik bemerkte bij mij ook een opstandigheid, 'tegen de draad in willen gaan', alles stond even op losse schroeven en voelde onstabiel. 

Dit was het punt van 'er tussen in hangen' waarbij ik geen idee had waar het naar toe ging, daarbij angst kon ervaren EN tegelijkertijd heel ver op de achtergrond een gevoel aanwezig was dat dit was wat er moest gebeuren.  Hoe onveilig en niet fijn het dus ook voelde, het voelde alsof ik eigenlijk geen andere keus had om mij met die stroom te laten meevoeren.  Iets in mij kon niet meer terug naar 'het oude', hetgeen waar we vaak juist wel aan vast blijven houden, omdat dit bekend en dus veilig voelt, TERWIJL het mogelijk helemaal niet meer dienend voor je is. 

Tegenwoordig herken ik de signalen in mijn lichaam, de 'geconditioneerde' gedachten in mijn hoofd en weet ik dat ik daar aandacht aan moet geven om het niet verder op te laten stapelen zodat het nog groter wordt, zich kan gaan vastzetten, blokkeren e.d. wat zich op diverse manieren in allerlei klachten kan uiten.

Het leert mij elke keer weer om te 'mogen zijn' met dat wat er is op dat moment en dat JUIST aan te kijken en het ruimte te geven. Deze boodschap kan, wil en blijf ik dan ook zoveel mogelijk uitdragen; ' gaan 'zijn' met dat wat is' en dit kan op vele verschillende manieren in een veilige setting gecreëerd worden. En zo...mag er dan weer vaste grond onder je voeten ontstaan, is er een stukje vertrouwen opgebouwd en is er een nieuw begin aangeraakt die tot vele veranderingen kunnen leiden die dienend voor je zijn.     

 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-03-23

Ik zie jou!

Gisteravond heb ik de eerste film  van Avatar gekeken. De woorden; 'ik zie jou' die diverse keren in deze film worden uitgesproken waren voelbaar en zit zoveel herkenning en emotie voor mij aan vast. Deze woorden gaan niet over 'simpelweg' de ander waarnemen met je ogen. Het gaat over de ander ECHT zien, hetgeen vaak niet gebeurd en dat is precies het stuk wat mij diep raakt. Het gaf mij opnieuw weer de bewustwording hoe belangrijk dit voor mij is in hoe ik graag met de ander in contact ben; de ander ECHT te zien, vanuit het hart, in het moment. Om mij vanuit daar af te stemmen, te verbinden, te 'werken' met dat wat er is, dan stroomt het, dan klopt het en dan ontstaat er ruimte voor dat wat nodig is of mag "zijn". Vanuit het hoofd willen we zo graag het weten, doelen stellen, plannen maken, zo aan het werk gaan en de gestelde resultaten behalen. Voor mij klopt/ werkt dit niet en gaan we daarmee aan heel veel voorbij, aan dat wat daadwerkelijk daar is. Wanneer je de ander echt ziet, daar aandacht voor hebt, luistert zonder je in je eigen verhaal te begeven dan is dit voelbaar. Dit is waar ik voor wil kiezen, omdat dat voor mij puur voelt en aansluit bij wie ik ben. Vanuit die plek kan ik afstemmen en het meest contact maken met wat op dat moment  nodig is, zonder dat ik hier trucjes, methodes, technieken e.d. voor nodig heb of inzet.  Het is er 'gewoon'. 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-03-06

Pijler: Bewustwording

Juno Burger inspireert mij enorm als het gaat over bewustwording en dan vooral over de manier hoe je hiermee omgaat. Wanneer jij iets ervaart en je kan opmerken wat er vervolgens 'leeft in jou' dan heb je op dat moment de mogelijkheid en keuze om daar iets mee te doen. Wanneer iets oncomfortabel voelt dan zijn we geneigd om dit weg te drukken, geen aandacht aan te besteden en/ of te zoeken naar afleiding of te reageren zoals we altijd reageren. We hebben simpelweg niet geleerd om daarmee te 'kunnen zijn'.  Dat maakt dat iets geen ruimte krijgt op dat moment, terwijl het wel graag de aandacht wil. Hierdoor wordt het opgeslagen in het lichaam om op een ander moment (hopelijk) tot uiting te kunnen komen. 

We zijn ons er niet van bewust dat dit iets is wat we al jaren aan het doen zijn als mens, waardoor we eigenlijk als een soort 'tijdbommen' aan het rondlopen zijn. Wat mij betreft gaat het over comfortabel worden in het oncomfortabele. Dit vraagt moed, durf, aandacht en daadwerkelijk de tijd nemen om hier stil bij te staan. Wat het vervolgens oplevert is het meer dan waard, de energie die is opgeslagen en eigenlijk 'geweld' aan het plegen is in het lichaam wordt namelijk ontladen. Dit gebeurt wanneer je volledige erkenning geeft aan dat wat er op dat moment aanwezig is, hoe naar, pijnlijk, lelijk het op dat moment dan ook voelt. Het helemaal te omarmen met jou compassievolle hart, zoals Juno dat mooi omschrijft. 

Er ontstaat vervolgens ruimte, omdat hetgeen wat werd vastgehouden niet langer meer aanwezig is in het lichaam en daardoor het weer kan gaan stromen. Voor mij voelt het als een 'sluis' die dan is open gegaan, waardoor de druk, de spanning er af is en waarbij er plaats gemaakt wordt voor iets nieuws en dit gaat gepaard met opluchting, ontspanning, een gevoel van vrijheid en ruimte voor nieuwe mogelijkheden. 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-02-20

Pijler: Vertrouwen

Vertrouwen hebben in jezelf, vertrouwen hebben in het leven. Als ik het zo schrijf lijkt het zo simpel en weet ik ook dat hier 'de uitdaging' volledig tot zijn recht komt. Aandacht, tijd, oefening, herhaling zijn de basis ingrediënten, net zoals alles wat je graag meer onder de knie wilt krijgen of goed in wil worden. 

Afgelopen weken en nog steeds staat deze pijler op dit moment voor mij aardig centraal. Hierbij gaat het voor mij vooral om het opmerken wat er in mij gebeurt, wat ik kan waarnemen in mezelf en waarbij ik tijd en ruimte nodig heb om ook daadwerkelijk bij mezelf 'in te checken'. Om vervolgens te gaan schrijven, een tool die mij heel erg helpt om inzichtelijk te krijgen wat er 'leeft in mij' en dan ineens is de helderheid daar. 

Dat weten en toepassen geeft mij dan weer vertrouwen in het volgende;

 • Ik mag en kan vertrouwen op dat wat ik voel
 • Ik mag de tijd nemen om dit eerst helder waar te nemen en vanuit daar pas te reageren
 • Ook al voelt dit vaak wel spannend, omdat mogelijk de ander of de situatie iets anders van mij verwacht of wil.  
 • Dat ik deze ruimte wil nemen (inclusief het spannende gevoel), omdat ik dan het dichtst bij mezelf blijf en niet reageer vanuit een geconditioneerd systeem.
 • Ik voel; het leven is er 'voor mij', niet 'tegen mij', daardoor vertrouw ik erop dat alles precies goed is zoals het is
 • Het vertrouwen dat wanneer ik niet streef naar oplossingen, controle en handel vanuit angst er juist ruimte ontstaat voor van alles en nog wat ( en vaak nog beter dan ik zelf had kunnen bedenken of had gehoopt)

Het volgende 'tegeltje'  ontstond voor mij deze week: 'Vind ontspanning in de shit, that's just it!' ( geïnspireerd door Jan Geurts). Dit is voor mij DE uitdaging op en top om in het vertrouwen te gaan zitten (letterlijk en figuurlijk). Iets waar ik graag wel elke keer weer opnieuw voor kies om dat als levenswijze aan te nemen, omdat ik inmiddels heb mogen ervaren wat je dan mag ontvangen. Het gaat namelijk helemaal niet over 'de shit', het gaat over HOE je met 'de shit' omgaat. Wanneer je daadwerkelijk achterover kunt gaan leunen, gaat kijken naar dat wat er plaats vindt zonder oordeel e.d., dan lost het zich min of meer vanzelf al op. De spanning die hier aan vast zit wordt namelijk op deze manier ontladen. En dan ineens....poef...krijg je een inzicht, een signaal, een idee, noem het maar op.  En ja, dit is super spannend en het lijf komt dan enorm in opstand, het probeert jou namelijk te laten handelen naar zoals het bekend is ( vanuit angst/ controle). Gaan vertrouwen is het loslaten van het bekende...en dit kan alleen maar groeien door te kiezen om te gaan DOEN, ook als het 'niets doen' is op dat moment ;-)! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-01-26

Pijler; Vrijheid

Vrijheid, een mooi woord, op allerlei manieren in te vullen en waar ieder zijn eigen betekenis aan geeft. Afgelopen jaren heb ik mogen ontdekken wat vrijheid echt voor mij inhoudt. Iets waar ik dagelijks aan 'werk' en ook heel graag mijn aandacht en energie aan wil geven.

Voor mij betekent vrijheid; eerlijk durven kijken naar mezelf, aandacht hebben voor wat mij 'triggert' en tegelijkertijd WETEN dat hier een kans ligt om te ontwikkelen, te kunnen groeien. Om nieuwsgierig en met verwondering te kijken, op een afstand naar dat wat zich afspeelt i.p.v. in het verhaal te gaan zitten en dit verhaal te gaan voeden met allerlei niet helpende gedachten. Mezelf hier vragen over te stellen. 

Dat het er mag zijn, zonder dat het opgelost moet worden. Dat het de aandacht mag krijgen i.p.v. dat ik het wegduw omdat het oncomfortabel voelt, dat maakt dat er ruimte mag ontstaan, nieuwe inzichten en een nieuwe manier van omgaan met dat betreffende stuk. Dit zorgt ervoor dat ik tegenslag, vervelende situaties e.d. niet meer zie als zwaar en 'dit niet willen', maar als een kans, een mogelijkheid tot groei en dat geeft mij zo'n gevoel van vrijheid.  Waarom? Ik blijf er niet langer in hangen, ik heb een oud patroon daarmee doorbroken, het is niet langer iets wat mij in de weg zit. Het geeft mij kracht, want het is namelijk aan mij, ik kan besluiten anders om te gaan met en inmiddels is er in mij (doordat ik er zo mee om ga) een groot vertrouwen ontstaan dat dat de weg is naar vrijheid en ik daar keer op keer dan ook graag voor kies, hoe uitdagend en ingewikkeld soms dan ook!

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2023-01-11

Pijler: Zelfliefde

Als er iets is wat ik je heel graag wens voor komend jaar dan is het zelfliefde, liefde voor jezelf. Onderstaand een viertal vragen om jou bewust te maken en zelfliefde aan te spreken.

 • Durf ik nee te zeggen?
 • Luister ik naar waar ik behoefte aan heb?
 • Vraag ik om hulp als ik dit nodig heb?
 • Ben ik eerlijk naar mezelf? 

Confronterende vragen, tenminste, dat is hoe ik daar naar kijk. En laat nou juist in dat wat confronterend is, daar naar te durven kijken en vervolgens daar ook stappen in te maken ontzettend veel zelfliefde in verscholen zitten. En daarmee gaan er 'deuren open' die je niet voor mogelijk had gehouden!    

Ik wens je hele warme, gezellige, fijne, liefdevolle dagen toe en ontzettend veel zelfliefde voor 2023! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-12-21

Pijler: Eigen verantwoordelijkheid nemen

Dit is me er eentje, een diepgeworteld iets in ons allen waarbij we niet doorhebben hoeveel kracht we uit handen geven wanneer je je eigen verantwoordelijkheid niet neemt. En dit zit 'm eigenlijk in alles. Waarom is dit zo'n enorme opgave voor ons als mens? Naar mijn idee heeft dit alles te maken met zelfliefde.  Wanneer er iets gebeurt wat jij niet fijn vindt, dan is het vooral heel gemakkelijk om 'de schuld' hiervan bij de ander, een situatie, gebeurtenis neer te leggen. Dit maakt jou dan automatisch slachtoffer. Het is jou overkomen en de ander, de situatie of gebeurtenis heeft dit gedaan en daarmee is het afgedaan (vaak gepaard met flinke irritatie, frustratie, verdriet e.d.). 

Wanneer jij zou kijken vanuit het gegeven; 'dit is mijn eigen verantwoordelijkheid' dan kunnen daarbij allerlei gevoelens naar boven komen die je niet wil voelen, bijv. schaamte, falen, onzekerheid. Het is een uitdaging om met deze gevoelens, emoties te zijn, stil bij te staan. Dit voelt vaak spannend, eng, niet wetende wat daarachter zit ( of in te beelden dat het dan niet meer 'te houden' is, dat er teveel dan naar boven komt wat je niet zou kunnen dragen). Daarom blijven we liever met de vinger naar de ander wijzen, zie het als een soort ingebouwde veiligheidsreactie in ons systeem.   

Wat zo ontzettend zonde is, is dat daar juist de kracht aanwezig is om anders te gaan denken, voelen en gedragen naar hoe je graag zou willen. Kiezen voor eigen verantwoordelijkheid nemen betekent; Ik durf...Ik mag...Ik Kan... en het dan ook daadwerkelijk aangaan.  

En waarom heeft dit dan alles te maken met zelfliefde?  Wanneer er zich een situatie voordoet die jij niet fijn vindt en je geeft jezelf de toestemming om in te checken bij jezelf, om te gaan voelen wat je voelt, dan zeg je eigenlijk tegen jezelf; " ik geef aandacht aan dat wat er nu is, wat het dan ook is, het is oké dat ik dit nu voel en ik hoef het nu niet te veranderen ( je hebt geen idee hoeveel spanning je daarmee al ontlaadt in je lichaam). 

Het feit dat je wordt getriggerd ( keer op keer) geeft weer; Yes, er is hier een mogelijkheid tot groei, pak je deze of niet?  En daar is dan weer de keuze. Wanneer je kiest om hier aandacht aan te geven dan bevind je  je op het pad van zelfliefde, het mag namelijk gezien worden wat er zich afspeelt daarbinnen. Je zegt 'JA' tegen jezelf. 

Vaak kunnen we dit wel heel goed voor/ bij een ander, maar voor onszelf, daar zit de grootste uitdaging. Door eigen verantwoordelijkheid te nemen geef je jezelf een enorm groots cadeau; je zet jezelf in je eigen kracht en daarmee verandert je leven!

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-12-13

We duiken in de 6 pijlers. Vandaag pijler; kennis en inzicht

In mijn vorige blog heb ik geschreven over de 6 pijlers waarmee ik werk; kennis en inzicht, bewustwording, eigen verantwoordelijkheid nemen, zelfliefde, vertrouwen en vrijheid.  Komende tijd neem ik je graag wat meer mee in deze 6 pijlers, door hier specifieker op in te gaan.  Hierbij zet ik steeds 1 pijler centraal, maar waarbij je zult opmerken dat de andere pijlers daar net zo goed in voorkomen, het staat namelijk continue in verbinding met elkaar. 

Kennis en inzicht 

Heb je wel eens jouw gedachten geobserveerd? 

Weet jij dat merendeel van de mens rond de 70% negatief denkt op een dag? 

Als je merendeel van de dag dus negatief denkt dan heeft dit uiteraard een grote invloed op hoe jij jou dag ervaart.

Het heeft er dus mee te maken welke bril je op hebt, op zet, hoe je naar iets kijkt.

 

Een veel voorkomend herkenbaar voorbeeld:

Je komt in de file terecht wat betekent dat je waarschijnlijk te laat komt voor je afspraak.

 

Welke gedachten ontstaan er op dat moment? Zijn deze positief of negatief?  Misschien denk je nu wel: hoe kan ik dit in godsnaam positief benaderen? 

Door bijvoorbeeld te denken; “ Oké,  ik kan hier op dit moment niets aan veranderen dus wat kan ik doen wat mij dient”, bijvoorbeeld; - lekker vals gaan meezingen met muziek, - gaan observeren wat je waarneemt met je zintuigen, - je negatieve gedachten hardop uitspreken en dit groter maken door bijvoorbeeld; “ik heb een heeeeel zwaar leven eruit te knallen” (ken je m; van Brigitte Kaandorp) of noem eens op wat je vandaag al een glimlach heeft gegeven etc. ( de lijst is oneindig) 

Wanneer je tot nu toe altijd op een negatieve manier daar op hebt gereageerd is het logisch dat dit gebeurd, maar zodra je je hier bewust van wordt dan heb je een keuze. En daar ligt de uitdaging!! Want, het systeem in jou wil in principe gewoon het liefste draaien zoals het altijd gedraaid heeft en nu wordt deze 'overhoop' gegooid met een andere actie, ja, daar zou wat weerstand kunnen ontstaan. En dan is het doorzetten, want weet dat daarachter ruimte, vrijheid, opluchting en ontspanning aanwezig is en dat dat inzet en vertrouwen geeft voor een volgende keer.  

This is the job to do! Ik kies voor  70% positief op een dag :-), wat jij? 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-12-01

6 Pijlers die je weer in verbinding brengen met jezelf!

Persoonlijke ontwikkeling is mijn passie en voelt voor mij als onmisbaar als het gaat over hoe ik mijn leven leef en wil leven. Doordat ik kennis en inzicht heb mogen krijgen en leren over waarom ik bijvoorbeeld altijd confrontaties uit de weg ging, enorm volgend was en de harmonie wilde bewaren, heeft dat er voor gezorgd dat ik bewust werd hoe vaak ik dit bij mezelf kon waarnemen en hoeveel invloed dit had op de manier waarop ik mijn leven leefde. 

Door te hebben mogen leren en vervolgens ervaren dat dit niemand zijn/haar schuld is kon ik eigen verantwoordelijkheid gaan nemen over hoe ik hier over dacht, bij voelde en mij gedroeg. Of dit dienend was, allereerst naar mezelf en vervolgens naar mijn omgeving toe. Door te mogen ervaren dat ik diegene ben die daar alleen maar verandering in kan brengen kwam ik weer terug in mijn eigen kracht, wat meteen ook voor een stukje zelfliefde zorgde. Ik ging namelijk ontdekken hoe ik meer kon gaan staan voor mezelf, ik ging de weerstand opzoeken waar ik het spannend vond en triggers in tegenkwam en deze met kleine stapjes aan en oppakken.  Zo mocht vertrouwen ontstaan. 

Vertrouwen dat ik zag groeien doordat ik aandacht had voor mijn binnenwereld en leerde om anders te gaan denken, voelen en gedragen en zo mijn buitenwereld automatisch met mij mee veranderde. Zo groeide niet alleen het vertrouwen in mezelf, maar ook in het leven, omdat ik meer en meer in verbinding kwam met mezelf en vanuit daar keuzes ging maken. Het leek als een soort beloning van; nu jij steeds meer je hart begint te volgen 'zullen we' laten zien dat je op de goede weg bent en komen er dingen op je pad, krijg je dingen aangereikt die daar bij aan sluiten. Door zo mijn leven te leven ervaar ik steeds meer vrijheid in mezelf en in het leven! 

Ge-wel-dig om dit zo te mogen ervaren én dat smaakt dan naar meer! Dat is waarom verdiepende persoonlijke ontwikkeling mijn passie is en het mijn dagelijkse werk/ hobby, vervulling is!

Door middel van de 6 pijlers die terug komen in bovenstaand schrijven; 

 • kennis en inzicht
 • bewustwording 
 • eigen verantwoordelijkheid nemen 
 • zelfliefde
 • vertrouwen 
 • vrijheid 

speel ik op diverse manieren qua aanbod in op onderwerpen die ons als mens bewust, onbewust bezig houden, zoals bijvoorbeeld: 

 • hoe krijg ik meer rust in mijn leven?
 • ik zit teveel in mijn hoofd, hoe zet ik mijn gedachten 'uit'?
 • hoe kan ik omgaan met mijn gedachten en emoties?
 • ik zou graag meer willen kiezen voor mezelf, mag dit en hoe doe ik dat?
 • ik wil meer leven vanuit mijn kracht, maar weet even niet meer wat deze is of waar te beginnen

 

Hierbij staat de samenwerking van body, mind and soul centraal,  waarbij ik je graag inspireer, inzicht en kennis geef, handvaten aandraag om je (weer) in verbinding te brengen met jezelf, je daarmee op weg te helpen en stappen te gaan maken in hetgeen wat je graag wilt.

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-11-15

'Help mij het leven te leven'

'Help mij het leven te leven'

Deze zin noemde een vrouw waarmee ik in gesprek was en mij vervolgens bezig hield. 

Hoe kan het dat we als mens vaak zo'n moeite hebben met het leven hier op aarde?

Als ik om mij heen kijk, voel en luister dan heeft onderstaande opsomming hier een grote rol in:

 • druk
 • stress
 • moe
 • van alles moeten
 • geen tijd
 • onzeker
 • angstig
 • willen voldoen aan verwachtingen
 • presteren
 • constant gevoel van gebrek en dus meer willen

Met tussendoor wel MOMENTEN van plezier, blijdschap,  ontspanning, maar is dat hoe het leven bedoeld is? 

WAT HOUDT LEVEN EIGENLIJK IN ,voor jou? 

Voor mij betekent leven op dit moment:

 • Bewust ervaren, leren, ontwikkelen
 • Dankbaar zijn
 • Aandacht hebben voor wat er zich in mijn binnenwereld afspeelt
 • Kennis, inzicht en bewustwording van mijn binnenwereld en daar verantwoordelijkheid in nemen waardoor mijn buitenwereld automatisch verandert
 •  Eerlijk durven te kijken naar wat mij triggert en wat mij dit kan leren
 • Uitdagingen aangaan
 • Volluit kunnen genieten van de kleinste dingen
 • Aanwezig zijn  in het 'NU' en 'zijn' met 'wat is'
 • Keuzes maken vanuit een oprechte intentie, vanuit het hart!
 • Vanuit bovenstaande punten verbinden met mezelf, verbinden met de ander/ de omgeving

LEVEN VANUIT; het maakt niet uit WAT ik mee maak, maar HOE ik ermee mee omga, dit verandert alles ( daar kom je namelijk alle informatie over jezelf in tegen).

Door bovenstaande punten dagelijks te beoefenen, voel en weet ik dat ik mijn leven op dit moment zo wil leven, hier zit voor mij alle RIJKDOM en VRIJHEID in verscholen en dit gun ik ieder mens.

Graag inspireer, geef ik inzicht en kennis, draag ik handvaten aan om je daarmee op weg te helpen te leven hoe jij je leven wilt leven! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-11-01

Onwetendheid

ONWETENDHEID

Als we echt zouden weten waarom een ander mens zich laat zien zoals die zich laat zien... 

Als we echt zouden weten dat ieder mens zijn eigen verhaal heeft en vanuit daar voornamelijk leeft...

Als we zouden geloven dat ieder mens handelt vanuit zijn/ haar beste weten op dat moment..

  Zouden we daar dan over oordelen?

 

Stel dat we ECHT WETEN waarom een ander doet zoals die doet, zouden we dan met meer liefde naar de ander kijken?

Het enige wat telt is dat JIJ WEET HOE HET BIJ JOU WERKT, vanaf die positie WEET JE dan inmiddels een stuk meer en is er eerder nieuwsgierigheid en verwondering naar en over de ander.

Het WETEN dat er vaak sprake is van ONWETENDHEID geeft een hele ander kijk op jezelf, de ander, de wereld, op het leven!   

En WEET; de mens die jou triggert, uitdaagt...dat kan heel veel WEETJES over jezelf gaan opleveren :-)

 

 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-10-18

Kiezen voor jezelf!

Voel jij ook dat het tijd is om meer voor jezelf te gaan kiezen?

 • Heb jij het gevoel altijd/ vaak klaar te staan voor de ander, veel te geven en weinig terug te (kunnen) ontvangen?
 • Of voel jij je vaak moe, opgebrand, overprikkeld?
 • Voel jij dat je( te) veel ballen tegelijkertijd in de lucht aan het houden bent ?
 • Hoor jij jezelf regelmatig 'ja' zeggen, terwijl je eigenlijk signalen ( bewust/ onbewust) van het lichaam krijgt dat je 'nee' moet zeggen?
 • Voel/ weet jij dat je eigenlijk meer tijd voor jezelf nodig hebt, alleen de actiestappen missen  nog?

Kiezen voor jezelf is tegelijkertijd OOK kiezen voor een ander! 

De welbekende uitspraak;' wanneer je niet goed voor jezelf zorgt kan je er ook niet goed zijn voor de ander' is voor mij absolute waarheid.  Het voorbeeld in het vliegtuig dat je als volwassene eerst zelf het zuurstofmasker moet opzetten en daarna pas van je kind(eren) sluit hier volledig bij aan. 

Vaak zien we 'kiezen voor jezelf' als egoïstisch, terwijl hier juist een kracht achter schuilt van zelfliefde, jezelf het waard vinden. In hoeverre vind jij jezelf op dit moment het waard om te mogen kiezen voor jezelf?

 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-10-04

Pure verdiepende verbinding

Gisteren heb ik bij sportschool Ames in Deurne een workshop 'Kiezen voor jezelf' mogen verzorgen. 

Wat vind ik het fijn om in het moment te werken met mensen, echt te verbinden met de ander en de ander te mogen inspireren, bewust te mogen maken van iets wat eerder onbewust was en/ of al even geen aandacht heeft gekregen. 

Kiezen voor jezelf heeft te maken met dat wat jij belangrijk vindt, waar je wensen en verlangens liggen, waarbij het allereerst goed is om na te gaan of je deze helder hebt en kan voelen. Het is en het lijkt zo simpel, toch zit het hem keer op keer in het TIJD maken om even stil te staan, jezelf vragen te stellen die zorgen voor bewustwording en vervolgens afspraken met jezelf te maken welke eerste stap je hierin gaat nemen. 

 • Alleen maar JIJ weet wat er toe doet voor jou!
 • Alleen jij weet waar jou verlangens, behoeften en wensen liggen.
 • En alleen maar jij kan hier een keuze in maken om daar wel of geen gehoor aan te geven.

Het is bijna onvoorstelbaar hoeveel tijd we besteden aan het maar door rennen, door presteren, aan verwachtingen willen voldoen en bijna geen tijd besteden aan dat wat voor ons echt belangrijk is als mens. Oftewel , wanneer leven we echt in het moment, in het NU? Daar waar zoveel aanwezig is, waar zoveel informatie tot je kan komen over wie je daadwerkelijk bent i.p.v. wie je denkt te moeten zijn of waar je in bent geloven dat je dat bent. 

Wat een heerlijk gevoel, wat een energie ontstaat er in mij als ik op dat soort momenten met de mens mag verbinden, in het NU, waarbij we ECHT contact hebben, kunnen voelen waar het om draait en er bewustwording en inzicht mag ontstaan wat men niet meer wilt, naar hetgeen wat men juist wel wil en hoe dit te gaan aanpakken. 

Voor mij mijn dagelijks werk met mezelf, waarbij ik elke keer weer zo dankbaar ben voor de bewustwording die ik elke dag weer train, elke dag weer mag leren in mijn persoonlijke ontwikkeling en zo voluit kan genieten van het leven met alles wat daarbij komt kijken. Het inmiddels zo kunnen ervaren dat alles wat ik tegenkom aan mij is wat ik daarmee ga doen en kan zien als een groeimoment. 

Pure verdiepende verbinding; met mezelf en met de ander, dat is voor mij LEVEN!

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-09-19

Mogen 'zijn' met alles wat in het NU aanwezig is

Graag deel ik een moment van een heel waardevol verbindend gesprek met mijn zoontje afgelopen weekend, voor mij 100% rijkdom! Ik had hem zojuist twee verhaaltjes voorgelezen waar veel humor in aanwezig was en ik zelf ook helemaal in het verhaal opging en we dubbel lagen van het lachen. Ik moest nog even iets pakken en toen ik terug kwam in zijn kamer had hij een doosje gepakt met een steentje daarin. Ik benoemde dat we eigenlijk niet meer in zijn tekendoos hadden gekeken, welke hij van school had ontvangen voor de vakantie en waar ook een kristalsteen in had gezeten. Hij benoemde toen zelf; 'toen ik moest huilen'.

Het was een moment geweest waarbij de spanning bij hem enorm was opgelopen, naar mijn idee omdat om de beurt de kinderen naar voren werden geroepen, voor hen werd gezongen en ze de tekendoos overhandigd kregen. Hierbij werd je enorm zichtbaar voor heel de groep. Ik voelde en zag zijn spanning hierin stijgen. Eenmaal de tekendoos te hebben aangenomen kwam hij zo vlug als hij kon terug naar zijn stoeltje, maar gooide hierbij per ongeluk het tafeltje om waar steentjes e.d. op lagen om. Toen volgde de ontlading van tranen en wilde hij het liefst zo ver mogelijk in mijn armen en schoot  wegkruipen om niet meer 'gezien te worden'.  Daarna heb ik dit kort met hem besproken, maar was het niet het moment voor hem dat ik daar teveel over mocht zeggen. 

Tot deze afgelopen zaterdagavond. Ik vroeg aan hem of ik hem mocht vertellen wat ik dacht dat er toen in hem gebeurde en hier was hij oké mee. Hij herkende dit vervolgens, waarna ik hem begon te vertellen wat mij helpt, omdat ik, zo vertelde ik het hem, ik vroeger altijd een rood hoofd kreeg wanneer ik aan de beurt was om iets te vertellen ( en met momenten nog wel eens ;-)). En dat ik deze spanning herkende en alleen nog maar sterker werd als ik het probeerde weg te drukken of het extra 'voeding' gaf door de gedachtes; "nu ziet iedereen dat ik rood ben, wat zullen ze wel niet denken?'. Door het juist wel ruimte te geven, door tegen mezelf te zeggen: "ik merk en voel dat ik het spannend vind op dit moment en dat is oké, dat mag ik voelen', krijgt het al ruimte, het wordt namelijk gezien. Vervolgens sprak is soms dan ook hardop uit: " ik merk dat ik er gewoon kleur van krijg' , waarna het al meteen lichter, luchtiger voelde en de spanning begon te zakken. Jezelf toelaten dat HET ER MAG ZIJN  is daarin het sleutelwoord dat het zich niet verder hoeft op te bouwen in je lichaam en je het dus ook niet langer vasthoudt. Het kan letterlijk ontladen worden doordat je er ruimte aan geeft, in principe heel logisch ook ;-). Mijn zoontje was één en al oor en het kwam zichtbaar binnen. 

Toen gaf hij aan met veel expressie; Maar mam, ik moet stoer zijn en balde zijn vuisten en ik zeg dan tegen mezelf; 'kom op, kom op'!! Hetgeen wat ik goed kon voelen en zo herken als zijnde bij de 'historie van de man', van de familielijnen/ systemen die aanwezig zijn; sterk, stoer krachtig zijn en zeker niet je kwetsbaarheid tonen. Ik gaf hem aan dat naast dat hij 'stoer wil zijn' ook alles mag voelen als het gaat over verdriet, angst, boosheid, dat dat helemaal oké is en juist iets heel moois is als hij dat mag toelaten van zichzelf.  

Maandagochtend, start van groep 3, een speciale opening is voor deze klas georganiseerd. Opnieuw is hij zichtbaar voor velen want groep 4 t/ groep 8 zingen hem en de andere kinderen samen met de leerkrachten en ouders van groep 3 toe.  Hij staat er, laat zichzelf zien en oogt redelijk ontspannen. Wanneer ik hem s'middags ophaal vertelt hij vanuit zichzelf dat hij de spanning in zijn lijf had gevoeld, dat hij het 'nu nog niet had laten stromen', maar dat het hem nu had geholpen om zich te richten op spullen die er lagen. Trots, hoe hij het al heeft waargenomen in zijn lichaam en op dat moment zijn eigen keuze heeft gemaakt wat hem zou helpen.  Wat een prachtige stap vooruit; hij voelt, kiest en deelt met mij, wat een cadeau!    

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-09-06

Geloof

Waar geloof jij in? 

Sinds een aantal jaren verbind ik mij bewust met dit woord, daarvoor had ik er weinig tot niets mee, omdat ik toen nog niet kon voelen waar ik in geloofde en of ik überhaupt wilde geloven ( in hetgeen wat ik toen kende omtrent 'geloof'). Het geloof, de verschillende soorten geloven zoals het ons wordt geleerd is iets waar ik zelf weinig mee had. Nu snap ik heel goed waarom mensen geloven, wat dit kan betekenen in je leven en hoe fijn, waardevol en zelfs magisch het is om te geloven. Waarbij ik heb ontdekt dat ik zelf kan kiezen waar ik in wil geloven en het niet iets hoeft te zijn waar regels, afspraken, wetten, manieren aan vast zitten, die zo zijn beschreven, die op die manier worden geprezen en dat het alleen maar op die manier kan. 

Een geloof die is ontstaan door de ontdekkingstocht die ik in mijn binnenwereld heb mogen maken. Een geloof wat is ontstaan door kennis en inzicht op te doen wat er allemaal aanwezig is in deze wereld waar ik in zou kunnen geloven en ik daarbij bewust heb kunnen waarnemen waar ik ‘op aan ga’. Voor mij is nu 'het geloof';  datgene wat aansluit bij jou, in wat klopt voor jou ( waarmee je jezelf én het grotere geheel DIENT)  en waarmee jij je dus verbonden voelt en niet omdat 'iemand of iets' het zegt dat het ' zo zou zijn en of moet wezen' en dat je dat naleeft. Dus alle vrijheid ervaren in wat je wilt geloven! 

Wat vind ik het nu heerlijk om te geloven, te kunnen kiezen waar ik in wil geloven en te voelen hoe 'groots' dit eigenlijk is. Het zijn gedachten met de daarbij horende gevoelens die daarmee een energie uitzenden. En omdat ALLES ENERGIE IS, is alles met elkaar verbonden en zie ik dat wat ik geloof terug in mijn leven.  Om op die manier dus te ervaren dat ik de creator ben van mijn leven, dat het allemaal in mij zit ( ik geloof dus in mijn oneindige mogelijkheden als mens). Het is puur hoe jij naar jezelf kijkt, naar de ander, naar de wereld en alles wat zich op en rondom dat 'toneel' afspeelt. Dus...de manier hoe jij bewust/ onbewust waarneemt, dat is waar jij in gelooft...gaaf toch :-)!

Waar WIL  jij in geloven? 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-08-15

De magie van dankbaarheid

Augustus 2018 ben ik gestart met elke avond drie dingen op te schrijven waar ik die dag dankbaar voor was geweest. Waarom? Ik kwam in die tijd tot de ontdekking dat mijn aandacht veel uit ging naar dat wat er NIET was, beter, anders zou moeten en dit vooral in de privé sfeer. Hierdoor was er geregeld ontevredenheid in mij aanwezig, iets wat uiteraard doorwerking had op mijn humeur, op mijn interactie met de ander en zeer bepalend kon zijn hoe ik de dag beleefde en daarmee mijn 'geluksgevoel'. Ik ontdekte dat ik veel gericht was op wat bij een ander niet goed was of deed, dus veel in het oordeel, waarbij ik toen mocht leren dat dit veel te vertellen had over mezelf. Toen ik dit ging observeren kwam ik erachter dat dit kritische, oordelende stemmetje zo'n groot onderdeel van mij was geworden waarvan ik dacht dat ik dat ook daadwerkelijk was. Ik had het voor 'waar' aangenomen en daardoor beïnvloedde dit mij enorm in hoe ik naar mezelf, de ander en naar de wereld keek. Dit wilde ik graag anders en dit bracht mij bij het beoefenen van dankbaarheid. 

Dik 1,5 jaar lang heb ik elke dag kort beschreven waar ik dankbaar voor was. Dit was in het begin een uitdaging, omdat mijn hersenen zeer geprogrammeerd waren om te kijken naar hetgeen wat niet goed was e.d. Toch voelde ik aan alles dat ik hierin moest doorzetten, omdat a. ik wel snapte ( maar op dat moment nog niet voelde ) dat de focus richten op fijne dingen i.i.g. een betere optie zou zijn dan op de dingen die niet fijn waren , b. ik inmiddels had geleerd dat je je hersenen kan trainen als een spier, dat we onze manier van denken kunnen veranderen als we dat willen, maar dat hiervoor wel herhaling nodig is, net zoals met alles wat je goed onder de knie wil krijgen. Daarnaast las ik ook en dit is inmiddels ook wetenschappelijk bewezen dat het beoefenen van dankbaarheid ook invloed heeft op beter slapen, dat er geweldige positieve chemische stofjes worden aangemaakt in je lichaam wat uiteraard invloed dan heeft op je gezondheid én dat het ook een weg is om gemakkelijker met jezelf in verbinding te komen en zo dus ook met de grotere levensvragen; wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? 

Al met al, er was niets om te verliezen, alleen maar heel veel om mogelijk te kunnen  gaan ontvangen. Ik heb op dat moment een duidelijke afspraak met mezelf gemaakt om het aan te gaan, waarbij het ongeveer na een maand al zo in mijn systeem zat en ik er ook naar uit ging kijken ( en het dus daadwerkelijk kon VOELEN) om het op te schrijven. Of dat ik gedurende de dag al dacht; " Oh yes, die schrijf ik vanavond op in mijn dankbaarheidsboekje' :-). Door het beoefenen van dankbaarheid kom je in hele een andere energie terecht en daarmee ook hetgeen wat je als energie weer uitstraalt. Na deze 1,5 jaar stopte ik met het dagelijks opschrijven maar daarmee hield het beoefenen van de dankbaarheid zeker niet op. Het is iets wat sindsdien zo'n automatische oefening in mij is geworden, waarbij ik nu voor zoveel dingen dankbaar ben op een dag ( en het meest voor de kleinste dingen) dat ik er boeken mee vol zou kunnen schrijven. 

Wat een mega groot verschil met een paar jaar terug waarbij ik toen soms echt mijn best moest doen om 'het te zien'.  Ik kan nu enorm worden verrast door de 'simplicity' van het leven waar ik dan zo intens dankbaar voor ben en er zomaar tranen over mijn wangen biggelen. Ik kan het zo voelen in mijn hart, in de manier waarop ik nu naar mezelf, de ander en naar de wereld kijk, het heeft mijn leven enorm verrijkt, hetgeen waar ik dan ook weer ontzettend dankbaar voor ben, elke dag :-)! Doordat ik mijn binnenwereld heb veranderd, zie ik nu de buitenwereld heel anders en geeft het mij nu elke dag cadeautjes :-). Het mooie is, dit kan iedereen, waarbij jij de enige bent die de keuze maakt om daar wel of niet voor te kiezen.  

Kies jij voor dankbaarheid? :-)        

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-08-01

De overgave van 'het niet weten'

De zoektocht naar te weten wat ik wil, wat ik kan aanbieden, voor wie en waarom is een interessant proces. Om steeds weer opnieuw te voelen, in te checken bij mezelf wat klopt op dit moment, dit te finetunen en dan weer opnieuw stil te staan hoe dat is. Om waar te nemen hoe dingen, gedachten, gevoelens, ik als mens voortdurend verander en toch...er wel iets in mij is waar een absolute rode draad in aanwezig en te herkennen is en ik elke keer weer bij terug kom. Duidelijk te voelen dat ik iets wil betekenen voor de mens, wil inspireren, mensen wil laten verbinden met zichzelf, ze laten ervaren dat men volledig 'mag zijn' wie hij/zij is en dat daar vrijheid achter verscholen zit. Waarbij de buitenwereld op dit moment nu nog zeer bepalend is, er veel sprake is van 'worden geleefd' en we de shift mogen gaan maken naar die prachtige wonderlijke binnenwereld waar alle informatie over jezelf aanwezig is, it's all in you!

Het is duidelijk dat deze beweging gaande is en dat er steeds meer mensen bewust worden dat er nog veel meer is dan wat we tot nu toe hebben geleerd en dus bekend mee zijn. En hoe dan verder?  Voor deze mensen ben ik er graag. Die heb ik heel helder voor mezelf, alleen de 'HOE', de vorm die er aan vast mag komen te zitten is iets wat zich nog mag gaan ontvouwen. En daar zit voor mij de magie, het vertrouwen, het weten dat dit precies zich laat zien, verschijnt wanneer dit klopt, wanneer 'de tijd daar rijp voor is'. Om je even mee te nemen in iets wat nu 'leeft' in mij is dat ik mij voorstel dat er 'vraag en antwoord' (Q&A) bijeenkomsten gaan ontstaan, in een fijne veilige setting, waarbij ieder kan aansluiten wie wil, voor een leuk betaalbaar bedrag, waar men de mogelijkheid heeft om vragen te stellen die hij/ zij heeft als het gaat over 'het leven', over de onderwerpen; wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, hoe te leven vanuit je hart e.d. Waarbij het niet gaat om 'de verhalen' aan te horen van elkaar en waarbij het zeker ook niet mijn rol gaat zijn om mensen te vertellen wat ze zouden moeten doen of wat waarheid zou zijn, maar om mijn visie te delen, mijn ervaringen,  tips en tools hoe en wat voor mij werkt en hiermee de ander te mogen inspireren, zodat hij/ zij er uit kan halen wat resoneert en hier zijn/ haar eigen draai aan kan geven. Daarnaast om dit samen met elkaar te mogen delen en te mogen ervaren dat ieder zijn eigen ontdekkingstocht heeft en de erkenning, herkenning, het begrip daarin ook ondersteunend en versterkend kan werken.  Waarbij ik nu ook voor mij zie dat ik het bijvoorbeeld graag zou willen combineren met meditatie, beweging, muziek. Waarom? Omdat je o.a. met deze tools gemakkelijker in contact komt met je binnenwereld, er chemische stofjes en hormonen worden aangemaakt die de gezondheid alleen maar goed doen en waarmee je het creatieve brein aanspreekt, vanuit daar creëer je hetgeen wat je graag wilt.  Merendeel van de mens leeft in de Westerse wereld vanuit het oerbrein, waarbij stress dus veelal aanwezig is ( nu niet meer door extern gevaar, maar door intern gevaar, lees; angsten) en zeer bepalend is voor hoe jij de dag ingaat en op welke manier je dingen ervaart wat zijn doorwerking weer heeft op je fysieke gezondheid. 

Dit mag anders en kan anders, waarbij het begint bij jezelf, welke keuzes jij wil gaan maken. Door jezelf bijvoorbeeld eens eerlijk de vraag te stellen; ‘Hoeveel procent van mijn week doe ik dingen die mij ECHT gelukkig maken, waarbij ik voel dat ik beweeg, leef vanuit mijn hart?’ Het antwoord wat je daarop krijgt is pure informatie waarbij jij de keuze hebt wat daarmee te willen doen.  

Er ontstaat een glimlach op mijn gezicht, een gevoel van 'excitement'  als ik denk, droom en nu deel omtrent deze' vraag en antwoord' bijeenkomsten. Ik voel dat dit werkelijkheid wordt. HOE DAN en  OP WELKE MANIER? Nog geen idee, dat ga ik ervaren :-)!! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-07-19

Waarom doe ik wat ik doe?

Waarom doe ik wat ik doe?

Waarom is dit wat ik wil uitdragen? Deze vraag kreeg ik afgelopen zondag van een journalist van het Eindhovens dagblad bij het evenement "Leef Markt" in Deurne. En hoewel ik hier al zo vaak mee bezig ben geweest op diverse manieren, merkte ik bij mezelf op dat ik deze vraag op dat moment niet heb kunnen beantwoorden zoals ik graag had gewild. Mogelijk ook door; de druk die ik mezelf dan opleg van 'het willen presteren' op dat moment, mezelf goed en helder neer willen zetten/ over willen komen, want ja "Het is iemand van het Eindhovens Dagblad". Maar zeer dankbaar voor deze vraag die ze mij stelde want dat heeft wel weer bij mij iets in werking gezet om daar opnieuw weer eens goed bij stil te staan.


Sinds een aantal jaar kan ik opmerken hoezeer ik al die jaren daarvoor echt vanuit het hoofd heb geleefd, maar kan ik pas sinds kort echt voelen hoeveel invloed dat op mij heeft gehad. Als kind heb ik het overlevingsmechanisme aangenomen van willen pleasen, waarbij ik 'mijn voelsprieten' enorm op de buitenwereld heb uitgezet en zo heb geleerd af te stemmen. Op die manier kon ik het beste inschatten hoe de ander mij graag wilde zien, hoe ik mij zou 'moeten' gedragen en op die manier ook de harmonie zoveel mogelijk aanwezig kon blijven ( er was een angst aanwezig voor boosheid en teleurstelling). Daaronder lag de aangenomen beperkte overtuiging; " Ik ben het niet waard" om mezelf te laten zien en horen.  In die tijd was het een helpend mechanisme, programma wat ik mij eigen had gemaakt, uiteindelijk was het iets wat mij weg hield van; hoe voel IK mij eigenlijk, wat vind, denk IK eigenlijk, iets waar ik voor een hele lange tijd geen contact mee heb gemaakt. Oftewel, ik was de verbinding met mezelf verloren, met de kracht in mij, met mijn ware essentie en daar liep ik ongeveer 4,5 jaar terug op vast als het gaat over ; wie ben ik, wie wil ik zijn en wat wil ik uitdragen in deze wereld? Het daadwerkelijk kunnen bewegen, leven vanuit mijn hart was toen nog niet aanwezig. Ik zat niet lekker in mijn vel, wist het allemaal even niet meer en was voornamelijk gericht op al dat niet goed was of niet aanwezig was in het/mijn leven, vooral privé gezien.
Nu zie ik het 'afstemmen' op de ander als mijn KRACHT in het werk wat ik doe en in het contact met mensen, voor mij de manier om mij puur te kunnen verbinden met de ander. EN daarnaast, hetgeen wat ik nu als het meest waardevolle ervaar,  is dat ik contact blijf houden met mezelf en steeds opnieuw incheck hoe ik mij voel, wat ik vind en daar voor durf te gaan staan en mezelf daarin laat horen.


Dus ja..mocht nu de vraag komen, waarom ik doe wat ik doe, dan voel ik dat ik deze helder heb en helemaal klopt zoals ik het nu bovenstaand beschrijf, zonder dus van alles uit de kast te trekken om daarmee gezien, gehoord te worden en zo te willen presteren.

Dankjewel mevrouw van het Eindhovens dagblad :-)!

 


Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-07-12

Lezing; 'It's all in you' a.s. zondag 10 juli in Deurne

A.s. zondag 10 juli mag ik een lezing verzorgen tijdens de Leef Markt in het Cultuurcentrum in Deurne, met als onderwerp; It's all in you!

Dit wordt georganiseerd door Leef Deurne en via de volgende link vind je meer informatie: https://www.leefdeurne.nl/leef-markt

Ik vind het spannend én ik heb er super veel zin in :-)!!

Misschien treffen we elkaar daar :-)? 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-07-08

Geschreven vanuit het hart..

Openstaan, verbinden, voelen, mogen ‘zijn’, opmerken, bewustzijn, contact met dat wat onzichtbaar is, maar wel degelijk sterk aanwezig is, mogen ontvangen, in overgave, loslaten en vertrouwen en vanuit daar weer te kunnen geven. Magisch, verrassend, rakend en ontroerend leven, daadwerkelijk verbinden met dat wat ‘leeft in mij' en om mij heen, moeiteloos, verwonderend, nieuwsgierig naar dit alles en zo dankbaar, tranen over mijn wangen, het niet weten, het zomaar tot mij komen, inspirerend, prachtig mooi, overweldigend hoe aanwezig te kunnen zijn in de grote spel genaamd ‘leven’, waarbij het allemaal precies klopt zoals het gaat. Mens, schepper, schepper, mens gaat op en neer en leert veel, heel heel veel, elke dag weer… Als je maar openstaat voor dat wat er is, elk moment, elk moment een keuze, liefde of angst, geloof, waar wil ik in geloven, waar geloof ik in, wat is mijn waarheid, oneindige mogelijkheden aanwezig en ik kan kiezen, elke dag, elk uur, elke minuut, elke seconde…

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-06-28

Bang om het niet goed ( genoeg) te doen/ te zijn

Poh..een oude bekende kwam weer voorbij en dan heb ik het over een ' oude beperkte overtuiging'. Iets waar ik lange tijd in heb geloofd, iets waarvan ik dacht dat ik dat was...iets wat niet zo bleek te zijn. De beperkte overtuiging die wereldwijds bijna in ieder mens aanwezig is: 

"Ben ik wel goed genoeg?" 

"Doe ik het wel goed?" 

"Vind men mij nu nog wel aardig, leuk?" 

En dan om waar te nemen wat het gedrag is wat daar bij aansluit; willen fixen, pleasen, zoeken naar ingangen om te zien en te voelen dat de ander mij nog steeds mag, mij ziet staan, zoeken naar bevestiging, naar de 'veilige haven' zodat het vanbinnen weer rustig mag worden. En waarbij ik dan vervolgens waarneem dat ik dingen zeg die dan niet geheel ( of helemaal niet..slik)) meer van een pure, oprechte plek komen en dat is voelbaar en doet pijn, want dat is namelijk niet de persoon die ik wil zijn. Dat raakt mij en het raakt mij nog meer, omdat dit iets is wat ik naast mezelf bij heel veel mensen om mij heen waarneem; het theater wat we onbewust met elkaar aan het opvoeren zijn. 

De vraag die ik mezelf nu geregeld stel wanneer ik mij bewust wordt van mijn eigen gedrag hierin; 'vanuit welke intentie zeg of doe ik dit? " Ik wil dat het puur en oprecht is, dat ik mezelf recht in de ogen kan aankijken en tot in al mijn vezels in mijn lichaam voel dat het klopt, dat het geen toneelspel is, maar ECHT. Naast dat het pijn doet om dit bij mezelf waar te nemen, voelt het tegelijkertijd ook zo 'helend', omdat ik mezelf serieus neem, omdat ik daarmee voel dat ik echt in verbinding ben met mezelf en dus met wie ik in essentie ben. De zin; 'verbeter de wereld, begin bij jezelf' komt bij mij op en voelt zo waar. Dit is namelijk iets wat je alleen maar zelf kan opmerken, bewust van kan zijn vanuit welke intentie je iets zegt en doet. Je weet het namelijk meteen als je die vraag aan jezelf stelt;  het stroomt OF het knaagt, wringt van binnen. Komt het vanuit liefde of vanuit angst zou je ook kunnen zeggen. En hierin geen goed of fout; je kan namelijk op dat moment weer een nieuwe keuze maken. En daar is dan weer de ontlading, de ruimte die je voor jezelf creëert dat jij jij mag zijn...zucht (van opluchting)...YES! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-06-15

Verbinding met jezelf

A.d.h.v. mijn eigen ervaringen van afgelopen week ben ik even nieuwsgierig: "Heb jij het idee dat je afgelopen week meer IN verbinding of meer UIT verbinding was met jezelf?"

Ik kwam tot de ontdekking dat ik afgelopen week merendeel uit verbinding was met mezelf.  Wat kon ik opmerken: 

 • Flinke onrust
 • Vele (pieker)gedachten  
 • sterke wisseling van gemoedstoestanden 
 • moeilijk de grens voelen wanneer ik voldoende voeding tot mezelf had genomen 
 • het opzoeken van afleiding, mij verliezen in wat de buitenwereld aanbiedt 
 • snel geprikkeld zijn 
 • mezelf vergelijken met..                                                                                                                                                               

Een greep van wat ik bij mezelf allemaal kon waarnemen. Het op dat moment wel waarnemen en voelen en dan toch mij 'laten meeslepen' in de verleidingen en 'mezelf erin verliezen' was op dat moment sterker. Het gevoel van eigenlijk 'een dikke middelvinger' opsteken tegen even alles. Ja..dat was even wat het was, totdat ik opmerkte dat er iets in mij aan ging wat sterk in protest kwam. En wat ben ik dan dankbaar voor deze bewustwording, waarbij ik weet en voel hoe belangrijk het is om dan 'naar die stem' te luisteren.  Welke ik eigenlijk alleen goed kan horen wanneer ik 'mezelf stop zet', in stilte ga, mij even afzonder en mezelf diverse keren echt toespreek om te blijven bij wat zo de aandacht vraagt, namelijk; het weer komen tot verbinding met mezelf! Want wat kan het trekken van diverse kanten waarbij het heel verleidelijk is om daar in mee te gaan, terwijl het niet goed voelt en ik daarmee in een stroom blijf die niet dienend is voor en naar mezelf toe en zo ook niet voor mijn omgeving. Op het moment dat ik de tijd en aandacht nam om:

 • letterlijk even stil te gaan zijn
 • contact te maken met mijn ademhaling,
 • contact te maken met mijn hart,
 • te schrijven over wat er 'leefde in mij',
 • bewust in beweging te gaan,
 • het toe te laten zonder iets te moeten veranderen ( met veel liefde en compassie),
 • mezelf vragen te stellen
 • én de weerstand aan te gaan (want het voelt dan weer even spannend en daardoor er geen zin in hebbend,  het  'niet weten' waar ik op uit kom),

kwam er een enorme spanning vrij (ontlading) wat vervolgens zorgde voor ruimte en waarbij er een hele andere energie ontstond. Om dan weer te voelen en te weten dat dat het enige is wat eigenlijk nodig is: KIEZEN voor "verbinding met jezelf". Zo begint het weer te stromen, op alle vlakken en jeetje...die heerlijke rijkdom zit in ons als mens, love it!  

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-06-07

Verwondering én Inspiratiesessie 19 juni: It's all in you!

Ook zo aan het genieten van de zonnestraaltjes die aanwezig zijn vandaag? Vanochtend kwam ik in de keuken, waarbij de zonnestraaltjes een heel gaaf reliëf op de muur maakte, het leek wel op een huid van een dier. Mijn zoontje Xem plaatste zijn hand ervoor waardoor het op zijn huid te zien was wat voor verwondering zorgde :-). Leuk om vandaag eens te kijken vanuit verwondering, want jeetje, wat is er ontzettend veel om ons over te verwonderen! En het is er allemaal constant, recht voor ons neus, iets wat we naar mijn idee veel meer zouden mogen opmerken, omdat je de wereld dan ook op een hele andere manier gaat bekijken en waarderen. En vervolgens leuk om weer te delen met een ander, om zo ook de ander mee te nemen, bewust te maken van deze wonderlijke wereld waarin we leven. Dus… dompel jezelf vandaag fijn onder met verwondering, waarbij je jezelf automatisch ook nog het cadeautje geeft van aanmaak van prachtige stofjes in je lichaam die alleen maar goed doen ( win - win all over the place als je het mij vraagt :-)!  

Daarnaast is er een nieuwe datum gepland voor een volgende inspiratiesessie op 19 juni : It's all in you!

In hoeverre ben jij de creator van jouw leven?  

Met deze vraag kwam ik ongeveer dik 2 jaar terug zelf in aanraking. En hoewel ik tevreden was met hoe mijn leven op dat moment eruit zag en mijn leven leefde,  voelde ik tegelijkertijd ook dat er nog veel meer aanwezig was/is en voelde ik daar een enorme nieuwsgierigheid naar. Het moment dat ik las dat wij als mens oneindige mogelijkheden hebben om te creëren en dat je met jouw gedachten je eigen werkelijkheid creëert, leek er bij mij intern iets aan te gaan wat tot op dat moment in een diepe slaap was geweest. En wat ben ik tot op de dag van vandaag ontzettend dankbaar dat ik hier gehoor aan heb gegeven, want dit heeft tot hele andere en nieuwe keuzes geleidt wat mijn leven enorm heeft verrijkt! Het is geen mysterie of dat het voor een bepaald soort type mens alleen toegankelijk is. Het is voor iedereen aanwezig, hetgeen waar de wetenschap inmiddels ook al zoveel data over heeft verzameld en onvoorstelbaar prachtig werk op dit vlak wordt verricht ( bijv. Dr.Joe Dispenza). Graag inspireer ik jou om ook in aanraking te komen met de creator die in jou aanwezig is en gun ik jou dat gevoel wat ik nu dagelijks mag ervaren. Het mooie is, je hebt er niets van buitenaf voor nodig, het zit allemaal in jou!!    

Zie ik jou op zondag 19 juni om 14.00?  Stuur mij graag een mailtje of meld je aan via de volgende link: https://lnkd.in/gazDkzaQ

 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-06-02

Inspiratiesessie zondag 19 juni: It's all in you!

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-05-30

Opvoeden vanuit menszijn en/of bewustzijn

De hele ochtend zet je je in, met veel liefde;  samen een spelletje doen, fruitje klaar maken, opruimen, luisteren naar de verhalen die worden verteld, 10x opnieuw naar hetzelfde kunstje kijken en 11x, omdat hij ( ik heb een zoontje van 6 jaar) voelde dat ik de laatste keer er niet meer met mijn oprechte aandacht bij was. Weer opruimen, zorgen dat alle spullen bij elkaar zijn die je nodig hebt als je weggaat en dan vlak naar het naar buiten gaan 1 ding zegt die bij hem niet goed valt en je dan naar je toe geslingerd krijgt; 'je bent echt een rotmam'...Ja..dan kan het twee kanten op gaan. 1) Je voelt dat je geraakt wordt, niet gerespecteerd wordt in wat je allemaal doet, niet gezien en gehoord in wat jij doet en zegt, waarbij er vele oude triggers beginnen te loeien, je stem harder wordt en je met een ongezellig en gefrustreerd gevoel het huis verlaat en klaar bent met het moederschap op dat moment. OF.. 2) je neemt een aantal tellen, je voelt en bent je bewust van de triggers, je ademt in en uit ( telt mogelijk even tot tien met; 'olifantje 1, olifantje 2...) en geeft dan rustig aan dat je het niet fijn vindt dat hij dit zegt en dat dit graag de volgende keer op een andere manier mag en je geeft hierin een voorbeeld. 

Wauw...die keuze elke keer weer met zo'n andere uitkomst... als je er maar bewust van bent en dit blijft oefenen, elke dag weer. Door bijvoorbeeld jezelf regelmatig de vraag te stellen; Wat is mijn gewenste situatie? De ene keer lukt het wel, de ander keer niet. Vier de momenten dat het lukt en dat je daarmee een stapje hebt gezet om te bewegen (reageren) vanuit je hart. En wees liefdevol en compassievol naar jezelf als het even niet lukt, mooi leermomentje voor de volgende keer om het dan anders te gaan doen. Je hebt er i.i.g. op gereflecteerd en dat alleen al zorgt weer voor ruimte en daarmee een stukje vrijheid. En last but nog least; Je bent op dat moment een prachtig voorbeeld voor je kind! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-05-27

Vragen stellen en liefdevol opmerken

Vragen stellen aan jezelf. Zeker "een tool" die ik als een belangrijk onderdeel ervaar om meer vrijheid te creëren in mijn leven. Hetgeen wat automatisch in verbinding staat met bewustwording. Vragen stellen zorgt namelijk voor meer bewustwording en door bewustwording kom je ook weer tot "diepere" vragen. Een vraag die je bijvoorbeeld aan jezelf s'avonds zou kunnen stellen, puur om ergens te beginnen: "Met welk gevoel wil ik morgen mijn dag starten? Welke gedachte zou hierbij helpend zijn en welk gedrag zou hier bij aansluiten?" Mogelijk kan je het voor je zien, visualiseren. En dan puur eens op te merken wat je op dat moment tijdens deze vraagstelling bij jezelf ervaart aan fysieke, emotionele en mentale sensaties. Ontstaat er spanning in je lichaam of juist rust en waar voel je dat? Komen er allerlei gedachten in je op van nog 'to do' lijstjes en/ of gevoelens in de trant van ' dit toch niet gaat lukken, omdat..'?

Allemaal prima ( hier komt het liefdevolle om de hoek kijken!), belangrijkste dat je eerst eens gaat ontdekken wat er op dat moment in jou binnenwereld gebeurt, zonder dat je daar verder iets mee moet of dat de oefening 'zou moeten slagen'. Morgen is er namelijk weer een dag, kan je opnieuw kiezen en het opnieuw aangaan. Doe dit dagelijks en je zult zien, er gaat wat veranderen. Door de vraag die je aan jezelf hebt gesteld, aandacht te hebben voor wat je opmerkt in jouw binnenwereld en daar ruimte aan te geven , geef je een cadeautje aan jezelf waar veel (zelf)waarde in zit!

Welke vraag ga jij aan jezelf stellen vandaag?     

 

OP DE AGENDA

Inspiratiesessie; wil jij meer vrijheid in je leven?

Wanneer: Morgen al :-)! vrijdag 20 mei 

Tijd: 19.30 

Waar: Sportschool Ames in Deurne 

 

Aanmelden kan nog via de volgende link: https://amessport.nl/aanbiedingen/inspiratiesessie-meer-vrijheid-in-jouw-leven/

of stuur mij gerust een mailtje! Wie weet tot ziens!!

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-05-19

Uitdagingen

Uitdagingen, dat was wat flink aanwezig was afgelopen week, op diverse vlakken. Overzicht verliezen, geen controle hebben over, afhankelijk zijn van de ander ( waardoor ik het niet kan controleren!),  de maandelijkse periode, mijn kind die mij heerlijk spiegelt in al deze facetten ( en waar dan zoveel  triggers in aanwezig zijn), mezelf vergelijken met, overprikkeld voelen en dan is mijn lijstje zeker nog niet geëindigd..!

In het moment zelf gebeurt er veel! Wanneer ik daar dan bewust van ben en vervolgens ook bewust de keuze maak om het even op een afstand te gaan bekijken ( en jeetje, dat kost even energie en doorzetting) dan maakt dat al iets verschil. Om vervolgens met mezelf dan een  gesprekje aan te gaan; "Djes, wat is wat je weet? " En door deze kennis dan naar boven te halen, waarbij inmiddels ook ervaringen aan vast zitten, ontstaan er andere gedachten, gevoelens en daarmee ook gedragingen.  Door gebruik te maken van de 'tools' waarvan ik weet dat dit mijn ankertjes zijn om weer vanuit mijn hart te kunnen gaan bewegen, dat is wanneer de spanning zich weer kan ontladen en ik er niet langer in blijf hangen. En zo kom ik dan weer uit bij 'vrijheid':-), thank god ;-). En dit 'riedeltje' herhaalt zich soms een paar keer per week en andere keren lijkt het wel alsof mijn dag daarmee gevuld is ( zoals afgelopen week verschillende dagen) en dan is het hard werken.

Het gebruiken van het woord 'uitdaging' is daarin voor mij een belangrijke, want met woorden creëer je de wereld. Dit woord heb ik jaren terug vervangen voor moeilijk, lastig, niet kunnen e.d. en wat een ruimte geeft dat alleen al. Ruimte om te kunnen proberen, experimenteren, leermomenten in te gaan ontdekken, zo'n andere energie is daarin aanwezig. Zoveel liefdevoller ook naar jezelf toe en waar is denk je meer kans op 'slagen'? 

Door iets als een uitdaging te benaderen is er ruimte voor experiment, iets wat alle kanten op kan gaan. Bij het woord 'moeilijk' gaat er automatisch iets 'negatief' in ons systeem aan, waardoor je voor mijn gevoel al met 1- 0 achterstaat. Het leuke is dan weer om te beseffen;' ik heb een keuze', hetgeen waar de vrijheid dan weer in verscholen zit!

Volgende week vrijdag 20 mei geef ik een gratis inspiratiesessie; 'wil jij meer vrijheid in je leven?' bij Sportschool Ames in Deurne om 19:30 .  Je bent van harte uitgenodigd, stuur mij graag een mailtje als je hier bij wilt zijn of meld je aan via de sportschool https://amessport.nl/.../inspiratiesessie-meer-vrijheid.../

Wie weet tot dan :-)!! 

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-05-12

Yes, online!!

Yes, mijn website staat vanaf vandaag online :-)!! 

Grappig hoe het is gelopen...Van allereerst de overtuiging; 'voor mij geen website' naar de website waarmee ik mezelf vandaag zichtbaar maak en er zelfs uiteindelijk met heel veel plezier aan heb gewerkt! Zo veranderlijk als mens kunnen we zijn en dat is iets waar ik inmiddels heilig van overtuigd ben; niets staat vast, het is de manier hoe je er naar kijkt en wat je er vervolgens mee doet.  

En ja, in dit proces was absoluut de weerstand daar, de onzekerheid van het denken het niet te kunnen, als een berg er tegenop zien, de welbekende 'hoe dan'? Door bewust aandacht te hebben van wat er in mij leefde en met stapjes het onbekende hier in aan te gaan ontstond er ook vertrouwen, omdat ik (inmiddels) begreep dat juist waar de weerstand zit er zoveel ruimte vrij kan komen om te gaan creëren. Door te begrijpen hoe het in mij, in ons als mens werkt, daarmee te gaan werken, aandacht te geven werd op die manier de HOE makkelijker en kon het gaan stromen. 

Nu ik deze blog vandaag voor het eerst schrijf voel ik 'excitement' (en doe ik een dansje :-)). Ik kijk er naar uit mensen te mogen gaan inspireren om te gaan bewegen, leven vanuit je hart en daarmee meer vrijheid in je leven te gaan creëren/ervaren!! For me..that's life!  

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2022-05-04