Beweeg vanuit je hart, waarom?!

Wanneer je “beweegt” vanuit je hart, dan weet je wie je bent, wie je wilt zijn en wat je wilt uitdragen in dit leven! 

 

Hi, mijn naam is Djessy Huiszoon. 

Afgelopen 12 jaar heb ik veel kennis en ervaring mogen opdoen in het werkveld ( basis - specialistische GGZ en jeugd) als Creatief Vaktherapeut en daarnaast als ervaringsdeskundige. Ik heb zowel met kinderen als volwassenen gewerkt met uiteenlopende hulpvragen die men deed beperken, belasten in het dagelijks leven, zoals o.a. depressie, burn-out, allerlei stress/ angst gerelateerde klachten. Het heeft mij veel inzichten gegeven hoe ieder mens op zijn eigen manier functioneert, dat het voor niemand hetzelfde werkt EN dat het uiteindelijk wel allemaal op hetzelfde neerkomt, namelijk; wie ben ik nu, wie wil ik zijn en wat ga ik met die informatie doen? Lees verder…

Inmiddels heb ik mogen leren en ook daadwerkelijk voelen dat ons hart veel meer is dan een pomp die bloed door ons lichaam heen laat stromen. Het HeartMath Institute heeft prachtige wetenschappelijke onderzoeken en artikelen hierover beschikbaar. 

Ons hart is verbonden met onze ziel. En wanneer er verbinding is met je ziel, dan kom je tot de meest waardevolle informatie; wie ben ik?  Niet voor niets wijzen we met onze vinger of plaatsen we ons hand op het hart wanneer we over onszelf vertellen of aangeven; 'dit ben ik'.  

Daarnaast is het hart een orgaan die onze emoties en gevoelens kan beïnvloeden.  Tussen het hart en het brein is er een continue verbinding aanwezig en wanneer je weet hoe je de samenwerking kan laten plaatsvinden tussen body, mind and soul en je gaat vervolgens deze kennis en inzichten toepassen, dan kom je wat mij betreft bij je ware essentie wat automatisch zorgt voor meer vrijheid in jezelf.

Meer vrijheid ontstaat wanneer je nieuwsgierig gaat zijn naar 'waarom doe ik wat ik doe'.  Met veel nieuwsgierigheid en verwondering kijk ik elke dag naar mijn gedrag, gedachten en emoties. Hier vind ik alle informatie over wat er 'leeft in mij' welke ik nodig heb om te ontdekken wat mij wel en niet dient.

Ik heb mogen ontdekken dat ik mezelf lang op de achtergrond heb geplaatst, waarbij ik deze rol vroeger als kind heb aangenomen, hetgeen toen helpend was, maar eenmaal nu als volwassene niet meer. Ik neem je even mee naar mijn kindertijd, waar ik 8/9 jaar ben.

'We zitten met het gezin aan tafel. Ik zie en hoor hoe mijn zus met een grote mond iets aan mijn vader aangeeft. Mijn vader laat door middel van zijn blik ( lees; scherpe vurige ogen) en  woorden en klanken uit zijn mond weten hier niet gediend van te zijn. Er is boosheid, irritatie, spanning, onveiligheid aanwezig en ik zet mezelf van binnen op slot. Ik wil dit niet voelen! Ik besluit op dat moment ( onbewust) te gaan kiezen voor; 'Wat wil een ander van mij zien/ horen/ voelen?'

Bovenstaand is 1 van de voorbeelden waarbij ik zie dat ik jaren achter elkaar gedrag, gedachten en emoties heb laten zien die in lijn waren met;  Bang om het niet goed te doen, waar angst, twijfel en geen vertrouwen in mezelf mee samenhing.

Zo hebben we allemaal ervaringen meegemaakt, ieder op zijn eigen manier die ons vormen tot wie we nu zijn. Hierbij is de grote vraag;  Dient het gedrag, de gedachten en de emoties die jij dagelijks ervaart jou? 

Mij heeft het o.a. heel lang (onbewust) weerhouden van:

  • durven zeggen wat ik vind, denk en voel
  • het volgen van mijn behoeftes en verlangens, omdat ik deze ook nog niet kende
  • het kunnen luisteren naar de signalen van mijn lichaam en daar gehoor aan geven
  • vertrouwen te voelen in de keuzes die ik wil maken en daar voor te gaan staan

Sinds een aantal jaar durf ik mezelf schaamteloos op nummer 1 te zetten en ervaar ik dat ik juist daarmee groots kan geven. Daarmee is het een win win situatie geworden. Ik ben van een (voor de beelddenkers) verstoppend grijs muisje naar een zichtbaar vrije dolfijn gegaan :-)! 

Dit is wat ik ieder mens gun, omdat daar, precies daar waar veelal nog geen aandacht aan is gegeven, zoveel pracht en praal in aanwezig is wat zich graag wil laten zien en wil floreren, allereerst voor jezelf en daarmee automatisch voor een ander. 

Yes, dit wil ik!

Graag inspireer ik jou, ondersteun en geef ik inzicht door middel van 6 pijlers , welke tot stand zijn gekomen a.d.h.v. mijn werkervaring, de uitdagingen in mijn leven en mijn enorme passie voor persoonlijke verdiepende ontwikkeling. 

Deze 6 pijlers brengen je weer in verbinding met jezelf waarmee je jezelf schaamteloos op nummer 1 gaat zetten en daarmee juist groots kan gaan geven. 

Onderstaand de 6 pijlers weergegeven met een kleine samenvatting qua inhoud. 

Kennis en inzicht: 

Waarom doe ik zoals ik doe als mens, hoe werkt het in mijn binnenwereld en wat kan ik daarmee?

Bewustwording: 

Ik word mij bewust van wat er "leeft er in mij" en ontdek wat mij wel en niet dient

Eigen verantwoordelijkheid nemen: 

Ik ben de enige die iets kan veranderen aan hoe ik denk, mij voel en gedraag

Zelfliefde: 

Ik mag zijn wie ik ben, in alle facetten en daar durf ik naar te kijken

Vertrouwen: 

Ik geef mezelf ruimte om met kleine stapjes het onbekende aan te gaan en dit mag ik spannend vinden

Vrijheid: 

Ik kies hoe ik denk, mij wil voelen en gedragen wat bepaalt hoe ik mijn leven leef en ervaar

De ontdekkingen die ik heb mogen opdoen omtrent ons mens-zijn en het daadwerkelijk ‘gaan leven’ is zo'n groots waardevol cadeau, een 'life changer’ op alle vlakken in mijn leven, nog steeds elke dag! Iets wat ik met heel mijn hart ontzettend graag doorgeef, mensen daarmee wil inspireren en we op die manier met elkaar ook invloed hebben op wat we terug zien in de wereld!

Wil jij leren jezelf schaamteloos op nummer 1 te zetten en daarmee juist groots kunnen geven? Dan is het individueel traject iets voor jou! 

Voel je 't kriebelen, de energie in je stromen, en/of een groot verlangen naar meer?! Neem dan contact met mij op 

Wil jij meer inspiratie op dit vlak ontvangen? Meld je onderaan dan aan voor de nieuwsbrief.

 

"HET ERVAREN VAN VRIJHEID IS DICHTERBIJ DAN JE DENKT - IT'S ALL IN YOU!!"

D. Huiszoon

A. van Seccelen ( klinisch psycholoog en psychotherapeut bij het Levensatelier)

“Ik ken Djessy als een zeer kundige, ervaren maar bovenal ook sprankelende vakvrouw.  Ik ken haar als open, oprecht en oordeelloos en altijd uitgaande van de positieve en helende delen van de ander. Het is een feestje als je met haar mag werken, spelen, dansen of wat dan ook… en tegelijkertijd werpt het ook vele positieve vruchten af. Een echte aanrader :-)”

Klik hier voor meer recensies

JEZELF TOESTEMMING GEVEN OM TE MOGEN KIEZEN VOOR JEZELF

Jezelf toestemming geven..

Naar mijn idee is dat een belangrijk begin om vervolgens stapjes te kunnen gaan maken/ zetten naar waar je behoefte aan hebt/wat je dient. Vaak zit een oude overtuiging zoals bijv.; 'ben ik het wel waard/ ben ik wel goed genoeg?" en/ of het idee wat een ander daarvan vindt in de weg. Door bewust te worden van de signalen die jouw lichaam geeft, met nieuwsgierigheid deze in kleine stapjes te durven gaan onderzoeken geef je jezelf toestemming om ruimte te gaan geven aan dat wat jij nodig hebt en daarmee te kiezen voor jezelf.

Als we op een gegeven moment opmerken dat het in jezelf begint te wringen, onrustig en ontevreden voelt dan is dat jouw lichaam die jou attendeert op: "He, ik heb belangrijke informatie voor jou"! 

Iets in jou wil graag gezien en gehoord worden. Omdat we als mens een zeer geconditioneerd wezen zijn met allerlei aangeleerde overtuigingen doen we heel lang, elke dag opnieuw hetzelfde, zo goed als automatisch.  Het is dan ook geen fijn gevoel als iets aan je begint te trekken wat de aandacht wil wat niet eerder daar was.  Dit voelt als een verstoring, onbekend en daarmee automatisch spannend. 

Je kan er voor kiezen hiervoor te willen vluchten, weg te stoppen, jezelf af te leiden, maar vroeg of laat begint het toch weer opnieuw aan je te trekken  Er staat namelijk belangrijke informatie op je te wachten die heel erg graag de aandacht wil. 

Je kan er ook voor kiezen om met nieuwsgierigheid, samen met dat aanwezige spannende gevoel in kleine stapjes te gaan ontdekken wat zo graag gezien en gehoord wil worden. Waarbij je op die manier jezelf toestemming geeft om deze deur op een kier te  gaan zetten naar iets waarvan je nu nog geen idee hebt, maar blijkbaar jou wel iets waardevols te vertellen heeft. 

Op dat moment kies je voor jezelf, laat je aan jezelf zien dat je het waard bent om gezien en gehoord te worden en daar de aandacht aan te willen geven. Naar mijn idee en ervaring het mooiste cadeau wat je aan jezelf kan geven!

Herken je dit en lijkt het jou fijn om dit d.m.v. mijn ondersteuning te gaan ontdekken door te kiezen voor een individueel traject op maat? 

Neem dan contact met mij op!

Geschreven door Djessy Huiszoon op 2024-04-30